Faillissement van FTI Touristik: Wat Betekent Dit voor Nederlandse Reisorganisaties en Hun Klanten?

FTI Falliet

04 juni 2024

VakantieScout.nlDoor: Selina

Het Duitse FTI Touristik, de op twee na grootste reisorganisatie van Europa, heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank in München. Het bedrijf kampt al geruime tijd met financiële problemen en heeft nu besloten de stekker eruit te trekken.

FTI Touristik heeft aangegeven zich in te zetten voor klanten die momenteel op vakantie zijn. Deze reizen zullen zoveel mogelijk volgens plan worden afgerond. Voor toekomstige reizen ziet het er echter somber uit; deze zullen waarschijnlijk niet meer plaatsvinden.

Voorlopig betreft de faillissementsaanvraag alleen het moederbedrijf. Het is de verwachting dat er later ook aanvragen zullen worden ingediend voor de diverse dochterondernemingen.

De Impact op de Nederlandse Tak van FTI Touristik

FTI Touristik is sinds 2016 actief in Nederland en biedt reizen aan naar maar liefst 120 verschillende bestemmingen. Of de Nederlandse tak ook faillissement moet aanvragen, is op dit moment nog onduidelijk

Als de Nederlandse tak van FTI Touristik uiteindelijk ook faillissement moet aanvragen, zal dit grote gevolgen hebben voor zowel Nederlandse reisorganisaties als hun klanten. Voor reisorganisaties betekent dit dat ze mogelijk te maken krijgen met geannuleerde boekingen en verloren inkomsten. Voor klanten kan dit leiden tot geannuleerde vakanties, onzekerheid over terugbetalingen, en de noodzaak om op zoek te gaan naar alternatieve reisaanbieders.

Wat Betekent Dit Voor Jou?

Ben je momenteel op vakantie met FTI Touristik? Het bedrijf doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw vakantie volgens plan kan worden afgerond. Heb je echter een toekomstige reis geboekt, dan is de kans groot dat deze niet doorgaat. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en contact op te nemen met je reisorganisatie voor meer informatie en mogelijke oplossingen.

In de komende tijd zal duidelijk worden wat de exacte impact is op de Nederlandse tak van FTI Touristik. Het blijft belangrijk om de situatie goed in de gaten te houden en voorbereid te zijn op eventuele veranderingen.

Ontvang de nieuwste updates over reizen, nieuwe reviews en de beste deals

logo

VakantieScout is het grootste online reisplatform in Nederland. Wij vergemakkelijken jouw zoektocht naar de ultieme vakantie, ondersteund door 100% onafhankelijke reviews van vakantie aanbieders en hun assortiment, vermijden wij verrassingen en teleurstellingen voor jou. Bij ons ben je zeker van een vakantie die bij jou past.

Copyright © 2016 - 2024 VakantieScout - U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. VakantieScout opereert alleen met partners die lid zijn van het ANVR - SGR - Calamiteitenfonds - VvKR