Lapland, Duik in de Magie van het Noorden

Lapland, Finland

22 augustus 2023

👱‍♀️ Fleur

Elk jaar trekken vele Nederlanders de grens over naar buitenlandse oorden, verlangend naar de met sneeuw bedekte bergen. Want waar de bergtoppen gehuld zijn in een witte deken, ligt vaak de perfecte omgeving voor onvergetelijke wintersportervaringen. Of je nu op ski's of een snowboard de hellingen afdaalt, of je jezelf onderdompelt in de après-ski cultuur rond een uur of vier, dagen achter elkaar... We willen echter een suggestie doen die je misschien niet meteen in overweging neemt: een wintervakantie in Lapland. Het lijkt op een reguliere wintersportvakantie, maar met een vleugje uniekheid dat het echt bijzonder maakt.

Aanschouw het Noorderlicht

In de maanden februari, maart, september en oktober kun je het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, bewonderen. Hoewel het zien van het Noorderlicht niet gegarandeerd is en enigszins afhankelijk is van geluk, is het absoluut de moeite waard om het te proberen. De schoonheid ervan is simpelweg adembenemend!

Weetje

Wist je dat het Noorderlicht eigenlijk geen licht is? Het bestaat uit geladen deeltjes van de zon die het heelal in worden geslingerd. De kleur van het Noorderlicht wordt bepaald door de luchtdruk. Bij lage luchtdruk vertoont het een groen-gele gloed, terwijl het bij hoge luchtdruk eerder rood of zelfs blauw kan zijn.

Ervaar een huskytocht

Husky's zijn vriendelijke en enthousiaste dieren. Zodra ze weten wat er van ze verwacht wordt en ze voor een slee zijn gespannen, wachten ze ongeduldig op het fluitsignaal. Ze schieten weg zodra het gegeven wordt! Ze rennen met volle snelheid door het schilderachtige besneeuwde landschap en tonen je de meest betoverende plekken in Lapland. Uiteraard is er tijd om na afloop met deze prachtige honden te knuffelen en foto's te maken. Een dergelijke onvergetelijke ervaring verdient het om vastgelegd te worden!

Een van de locaties in Finland waar je huskyboerderijen kunt vinden, is Saariselkä. Als je deze unieke ervaring tijdens je wintervakantie in Finland wilt beleven, kun je bijvoorbeeld terecht bij Santa's Hotel Tunturi.

En nog veel meer...

Maar natuurlijk zijn het Noorderlicht en de huskytochten niet de enige hoogtepunten tijdens een wintervakantie in Finland. Ga vissen op de Noordelijke IJszee en vang een gigantische koningskrab, probeer ijsvissen in een bevroren wrak, maak een avontuurlijke sneeuwscootertocht over uitgestrekte sneeuwvlaktes, breng een bezoek aan het Sami Museum om meer te leren over de inheemse cultuur, of maak lange sneeuwschoenwandelingen door het prachtige Finse landschap.

Avontuurlijke Ontdekkingen

Zin in iets uitdagenders? Maak een tocht met een ijsbreker over de Botnische Golf. Sampo, de bekendste Finse ijsbreker, heeft drie decennia lang dienst gedaan om vaarroutes open te houden door dik ijs in de Botnische Golf te breken. Tegenwoordig is een ijsbrekercruise een van de meest surrealistische ervaringen die je in Lapland kunt beleven.

Ben je klaar voor een avontuurlijke wintervakantie in Finland, of geef je de voorkeur aan de vertrouwde Europese wintersportbestemmingen? Voor ons is de keuze duidelijk...

Tips en Hacks voor een Geweldige Lapland Ervaring

  • Kleding en Uitrusting: Investeer in hoogwaardige winterkleding en -uitrusting om je warm te houden tijdens je avonturen in de sneeuw.
  • Reisperiode: De beste tijd voor wintersport in Lapland is van november tot maart. Vermijd de kerstperiode voor een rustigere ervaring.
  • Noorderlicht Jacht: Vergeet niet om je camera in te pakken en zoek naar plaatsen met minimale lichtvervuiling voor de beste kansen om het noorderlicht te zien.
  • Lokale Cuisine: Proef traditionele Sami-gerechten en geniet van smakelijke rendiergerechten en warme bessensoep.
  • Vooraf Boeken: Accommodatie, excursies en vluchten kunnen snel volgeboekt zijn, dus boek ruim van tevoren.
  • Ontvang de nieuwste updates over reizen, nieuwe reviews en de beste deals

    logo

    VakantieScout is het grootste online reisplatform in Nederland. Wij vergemakkelijken jouw zoektocht naar de ultieme vakantie, ondersteund door 100% onafhankelijke reviews van vakantie aanbieders en hun assortiment, vermijden wij verrassingen en teleurstellingen voor jou. Bij ons ben je zeker van een vakantie die bij jou past.

    Copyright © 2016 - 2024 VakantieScout - U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. VakantieScout opereert alleen met partners die lid zijn van het ANVR - SGR - Calamiteitenfonds - VvKR