Top 10 Mooiste Stranden ter Wereld

14 janmuari 2024

VakantieScout.nlDoor: Selina

Kunnen we de beste stranden ter wereld rangschikken? Voorkeuren variëren, maar als doorgewinterde reiziger met mijn voeten in het zand van talloze stranden wereldwijd, presenteer ik hierbij mijn lijst van de 10 meest spectaculaire stranden ter wereld. Van koraal tot zanderig en lang tot ingesloten, het zal je niet verbazen dat de meeste van deze stranden zich bevinden in 's werelds beste strandbestemmingen. Helaas zijn deze stranden geen geheim meer, en de ongelooflijke schoonheid ervan moet je delen met vele andere reizigers. Als rust een must is, overweeg dan om deze stranden in te ruilen voor een van 's werelds mooiste (semi-)privéhotelstranden of kies voor een verblijf in een van 's werelds meest exclusieve privé-eilandresorts.

10. Tulum, Riviera Maya, Mexico

alt

Wat Tulum onderscheidt, is de nabijheid van enkele van de meest prachtige Mayaruïnes in heel Mexico. Hier ontmoet een van 's werelds beste culturele bestemmingen een van 's werelds beste stranden. De ruïne van Tulum is een oude ommuurde stad op een rotsachtige klif met uitzicht op een spectaculair strand. Ondanks de dagelijkse toestroom van toeristen is het gebied niet echt privé, maar het uitgestrekte witte zand en het betoverende turquoise Caribische water maken dat ruimschoots goed.

9. Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

alt

Navagio Beach is een afgelegen, maar opvallend mooi zandstrand op het Griekse eiland Zakynthos. Het staat vaak bekend als het Shipwreck Beach vanwege het wrak van een schip genaamd Panagiotis dat naar verluidt een smokkelschip was. Het gebied wordt gekenmerkt door steile kalkstenen kliffen, witte zandstranden en helderblauw water, die elk jaar duizenden toeristen aantrekken. Het strand is alleen bereikbaar per boot, maar je kunt het van bovenaf zien als je op de hoge zijde van de omliggende kliffen staat.

8. Grace Bay, Turks & Caicos

alt

De Turks en Caicos bestaan uit 40 eilanden en cays, waarvan Providenciales het belangrijkste toeristische centrum is. Hier, aan de noordkust, vind je Grace Bay, een 19 km (12 mijl) paradijselijke mix van suikerachtig zand en transparant water, omzoomd door een koraalrif met fantastisch snorkelen en duiken. Helaas zijn er de laatste jaren steeds meer resorts en appartementenhotels langs de kust verschenen, dus je bent misschien beter af op de meer privéhotelstranden van Amanyara of Parrot Cay.

7. Whitehaven Beach, Queensland, Australië

alt

Whitehaven Beach wordt beschermd door het Whitsunday Islands National Park en ligt in het hart van het Great Barrier Reef. Het beroemde strand van Australië strekt zich uit over 7 km en wordt gewassen door wervelingen van turquoise, blauw en groen water. Het zand is 98% puur witte silica, wat het een briljante, bijna lichtgevende kleur geeft. Je kunt het strand bereiken via een helikopter of watervliegtuig, of je kunt naar Whitehaven Beach zeilen met een van de vele jachtexcursies in het gebied.

6. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilië

alt

Baio Do Sancho ligt op het afgelegen eiland Fernando de Noronha, een actieve vulkanische archipel van 21 eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 350 km uit de kust van Noordoost-Brazilië. Sprankelend smaragdgroen water en zacht wit zand worden omgeven door met vegetatie bedekte kliffen van 75 m hoog. Het strand is alleen bereikbaar per boot of te voet via een onverhard pad door een scheur in een rotsmuur met enkele tientallen oneffen, gladde zandige treden. Het strand is perfect om te snorkelen en roggen te spotten.

5. Long Beach, Vancouver Island, Canada

alt

Niet alleen tropische stranden kunnen adembenemend mooi zijn. Het beste voorbeeld is Long Beach, het langste zandstrand van het Canadese Vancouver Island, dat indrukwekkende uitzichten en een ongeëvenaarde maritieme wildernis biedt. Gelegen binnen de grenzen van het Pacific Rim National Park Reserve tussen Tofino en Ucluelet, wordt het 16 km lange ongerepte zand ondersteund door weelderige regenwouden en overspoeld door een koele, kloppende branding. Twintigduizend grijze walvissen migreren elk voorjaar en de zomer langs deze kust.

4. Maya Bay, Koh Phi Phi, Thailand

alt

Maya Bay is een prachtige, beschutte baai op het Thaise eiland Koh Phi Phi. Met een ring van wit zand omgeven door mangroven en torenhoge kalkstenen muren bedekt met dicht gebladerte, is het gemakkelijk te begrijpen waarom regisseur Danny Boyle dit strand koos voor de cultfavoriet The Beach, met Leonardo DiCaprio. Het belangrijkste strand in de baai is ongeveer 200 m lang en heeft zijdezacht wit zand, met onderwaterkleurrijk koraal en exotische vissen in uitzonderlijk helder water.

3. Camps Bay, Kaapstad, Zuid-Afrika

alt

Kaapstad staat bovenaan mijn lijst van 's werelds mooiste steden, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige stranden voor de deur. Camps Bay is niet alleen het populairste strand van Kaapstad, maar ook het enige stedelijke strand dat het haalt in mijn top 10 lijst. Met verblindend wit zand tegen de majestueuze achtergrond van het Twelve Apostles-gebergte en de Tafelberg, is het water van Camps Bay een beetje koud, vanwege de stromingen in de Atlantische Oceaan, maar dat zal je niet afleiden van het verbazingwekkende omringende landschap en wereldberoemde zonsondergangen.

2. Polihale Beach, Hawaï, VS

alt

Polihale is zonder twijfel het adembenemend mooie strand van de Hawaïaanse archipel. Deze ogenschijnlijk verlaten strook van 11 km aan het westelijke uiteinde van Kauai, een van 's werelds meest schilderachtige eilanden, ligt enkele mijlen verwijderd van de dichtstbijzijnde stad en straalt een sfeer van betovering en mystiek uit, nog steeds levendig op Hawaï vandaag de dag. Het strand is alleen bereikbaar via een slecht aangegeven, onverharde suikerrietweg, waardoor een vierwielaangedreven voertuig wenselijk is (controleer bij uw autoverhuurbedrijf op beperkingen voordat u vertrekt).

1. Anse Source d'Argent, Seychellen

alt

Een van de meest gefotografeerde stranden ter wereld, het verblindend witte zand van Anse Source d'Argent strekt zich uit over La Digue, een van de 115 eilanden die deze paradijselijke archipel in de Indische Oceaan vormen. Het strand schittert tegen een achtergrond van enorme granieten rotsblokken, gesleten door tijd en weer. Een rif voor de kust biedt bescherming tegen oceaangolven, waardoor het turquoise water een ideale plek is om te zwemmen. Houd een oogje in het zeil voor bedreigde vogels en reuzenschildpadden!

Ontvang de nieuwste updates over reizen, nieuwe reviews en de beste deals

logo

VakantieScout is het grootste online reisplatform in Nederland. Wij vergemakkelijken jouw zoektocht naar de ultieme vakantie, ondersteund door 100% onafhankelijke reviews van vakantie aanbieders en hun assortiment, vermijden wij verrassingen en teleurstellingen voor jou. Bij ons ben je zeker van een vakantie die bij jou past.

Copyright © 2016 - 2024 VakantieScout - U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. VakantieScout opereert alleen met partners die lid zijn van het ANVR - SGR - Calamiteitenfonds - VvKR